7 Mart 2011 Pazartesi

Dünyada Bir İlk!

Dünyanın en büyük moda merkezlerinden İstanbul'da geçen ay gerçekleşen, dünyanın en önemli moda haftalarından IFW'de bir de "dünyada bir ilk" gerçekleşti! 

Hayır hayır Emre Altuğ'un Çağla Şıkel'i Heidi Klum sanıp podyumda şakımaya çıkması değil bahsettiğim. Yooo hayır Türkiye'nin satış rekorları kıran ve marka/tasarımcı/konu/isim seçiciliği(!) ile nam salan biricik Vogue'unun  moda editörü Ece Sükan'ın  ağzında BigBabol kadar sakız elinde Twitter sürekli giydirdiği IFW'deki alt tarafı hazır giyim markalarından birinin podyumuna hoop diye  fırlayıvermesi de değil(seçicilik de bir yere kadar!)

Bahsettiğim "ilk" dünyada ilk defa bir hazır giyim moda haftasında takı tasarımcısının bildiğin defile yapması! Yav sözlüğe "moda" kelimesini sokan Fransızlar bile bunu akıl edememişken,  moda ve trendlerin belirlendiği ve tüm dünyanın nefesini tutup izlediği(!) IFW'ye de "ilk"lere imza atmak yaraşırdı! O imza'daki soyad ayrıca dikkat çekici malumunuz.

Deniz Kaprol'ün defilesi komediden öte değildi, hatta tasarımlarındaki o eşsiz çizgisi bile sırf "abi yeaa bana ne bana neee ben de defile yapacağım" ısrarından olacak yok olmuş gitmiş yerine  gözlü de görsün gözsüz de iriliğinde ve sıradanlığında metal takımsılar gelmişti.

Bizim Biscolata erkeklerine aç dergici ve blogcu kızlardan biri bile "ne lan bu" ya da "çüş yaa hazır giyim defilesi arasında mücevher defilesi mi olur, kasmışsınız" diyemedi, yerine heriflere baktıkça sıcaklayıp soğuk terler döktüler, arsız olanları Twitter üzerinden orgazm oldular, edepli olanları ya nasıl desem inanılmaz bi şovduuu diye kibarlık ettiler, gay olanların zaten nutku tutulmuştu! Bizim kızları bu hale düşüren göbekli Türk erkeği utansın!

Türkiye'de hamiline kartla ve yakinimdir ibaresiyle memurluk, müfettişlik, tayin mayin çok gördük de olmayacak defileyi oldurmayı ilk defa görmüş olduk:)

Şu takılar raflara inince ne hala dönecek çok meraktayım!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder